Verlichting huren in Haarlem

Huur verlichting in Haarlem voor podium, kunst, beurs of muziekevenement

Licht verhuur in Haarlem

Verhuur van verlichting en randapparatuur voor evenementen in Haarlem (B2B). Bekijk ons portfolio, vraag direct een prijsopgave aan, of bekijk hier al onze diensten.

Verlichting huren

Het huren van verlichting voor een evenement is iets waarbij veel zaken komen kijken. Verlichting huren is daarom niet iets op zichzelf staands, maar valt slechts als onderdeel binnen een totale productie. Of het nu gaat om het huren van verlichting voor een bruiloft, feest of de verhuur van podium verlichting, al deze situaties vragen om kennis om de verlichting op te hangen en aan te sluiten.

Ook zal de verlichting bediend moeten worden door een lichtman, maar dit is niet in elke situatie het geval en afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever. Eventueel kan samen met een specialist een lichtplan opgesteld worden. Verder op deze pagina meer over het laten maken van een lichtplan.

Naast verlichting huren wordt vaak gekozen om verlichting en geluid te combineren om zo een totaalpakket te krijgen. Voordeel van deze situatie is dat alles op elkaar afgestemd is en er slechts 1 partij verantwoordelijk is voor het eindresultaat.

Welke verlichting kan ik huren?

De mogelijkheden op het gebied van verlichting zijn natuurlijk eindeloos. Verlichting huren voor een live optreden, een bruiloft of een grote beurs of conferentie. Voor al deze situaties beschikt React AV over de kennis en kunde om hier op een professionele manier invulling aan te geven. Onderstaand een greep uit de verschillende mogelijkheden en toepassingen van de verlichting die te huur is bij React AV.

Volgspots huren

Volgspots en theaterspots worden gebruikt bij theater, musicals en toneelvoorstellingen. Ook wordt de volgspot toegepast bij sprekers voor grote groepen mensen. De volgspot is een sterke lamp die zoals de naam al suggereert de spreker of acteur op het podium verlicht en volgt. Volgspots hebben een vermogen van wel 1000W.

LED verlichting huren

LED verlichting heeft de afgelopen jaren een opmars gemaakt ten koste van de ouderwetse halogeen verlichting. Voordelen van LED verlichting zijn onder andere het lagere stroomverbruik. Mede door de veel lagere warmteproductie van LED verlichting is ook de levensduur van de verlichting veel langer. LED verlichting huren is daarom een verstandige keuze. Enkele producten uit het assortiment zijn de Power Matrix 5×5 en de Briteq BT-Vintage.

Bewegend licht huren

Bewegend licht of intelligent licht wordt vaak ingezet op evenementen met muziek of dans. Denk hierbij aan concerten, maar ook aan live bands in een café of feesttent. Bewegende lichten worden aangesloten om centraal bediend te kunnen worden door de lichtman. Enkele voorbeelden van bewegend licht zijn de Robe Robin DL4S Profile en de Briteq BTX-180LS Movinghead

Conventionele verlichting huren

Voor het uitlichten, aanlichten of belichten van elementen wordt gebruik gemaakt van conventioneel licht. Conventioneel licht vormt de basis van elk lichtplan.

Blinders huren

Blinders worden gebruikt bij feesten met veel publiek om op belangrijke momenten een zee van licht over het publiek uit te storten. Denk hierbij aan het opkomen van een artiest of een hoogtepunt tijdens de show.

Deze lampen geven heel veel licht en konden zeker in het het verleden niet gedurende langere tijd ingeschakeld blijven. Tegenwoordig wordt gebruik gemaakt van LED verlichting waarbij de warmteproductie veel lager is. Hierdoor kunnen deze blinders langer ingeschakeld blijven.

Laser verlichting huren

Laser verlichting huren voor een evenement? React AV beschikt over single en multicolor lasers. Laser verlichting wordt vaak gebruikt op dance evenementen waarbij ze vaak voor een echte WOW factor zorgen. Ook worden lasers ingezet om kunst mee te maken. Een voorbeeld van een kunst project met lasers bekijkt u hier.

Mobiele verlichting huren

Om aan de toenemende vraag van mobiele verlichting te kunnen voldoen zin recent enkele BT-AKKUZOOM sets aangeschaft. Door een ingebouwde accu is deze verlichting mobiel inzetbaar op praktisch elke locatie.

Verlichting huren in Haarlem

Verlichting huren voor een evenement in Haarlem? React is gevestigd in Haarlem, maar is verantwoordelijk voor producties in heel Nederland. Denk hierbij aan het Beursgebouw in Eindhoven, de Jaarbeurs in Utrecht of de Amsterdam RAI. Het huren van verlichting valt vaak samen met de verhuur van beeld zoals LED schermen en geluidstechniek voor evenementen als de huishoudbeurs, een congres of een concert.

Ook levert React de techniek voor evenementen in Noord Holland tijdens feestweken, Koningsdag en Bevrijdingsdag. Het plaatsen van een podium in Nieuw Vennep, het leveren van geluid voor een feest in Hoofddorp of het zorg dragen voor de gehele productie tijdens Bevrijdingspop.

Kan ik ook verlichting kopen?

Wanneer is het beter om verlichting te kopen en wanneer is het beter om verlichting te huren? Dit hangt natuurlijk van veel factoren af, waaronder het beschikbare budget en het doel dat de klant voor ogen heeft. Gaat het om een eenmalig evenement, dan is het vaak beter om verlichting te huren en een audiovisueel bedrijf in te huren die de verlichting en randapparatuur voor u verzorgt.

Begint u een café of discotheek en bent u op zoek naar podiumverlichting? Voor een discotheek is de aankoop van disco verlichting vaak een eenmalige investering. Het is daarom verstandig om dit direct door een gespecialiseerd bedrijf te laten plaatsen. In dit geval is het beter om verlichting te kopen, of zelfs te leasen. Omdat React zowel verlichting verhuurt als verkoopt bestaat de mogelijkheid om tijdelijk extra verlichting te laten plaatsen. Eventueel kan het laten plaatsen van extra verlichting gecombineerd worden het plaatsen van een podium of LED schermen. Eventueel kan er zelfs gekozen worden voor een lease constructie. Hierbij wordt de verlichting bij de klant op locatie geplaatst en werkend opgeleverd in ruil voor een periodieke vergoeding. Deze mogelijkheid wordt vaak gebruikt door sportscholen en dansscholen.

Professionele evenementen verlichting huren

Festival verlichting huren beslaat een breed scala aan verlichtingstechnieken. Bij het maken van een lichtplan komen al deze onderwerpen aan bod. Omdat festivals doorgaans buiten gehouden worden dient rekening gehouden te worden met de weersomstandigheden. Ook bij harde wind en regen dient de verlichting te blijven werken zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

Hetzelfde geldt voor het plaatsen van verlichting tijdens openluchtconcerten. Niks is zo storend om bij video opnames van het concert verlichting te zien waarbij deze niet of niet volledig functioneert. Na elk evenement wordt de verlichting uitgebreid gecontroleerd alvorens deze weer beschikbaar is voor het volgende evenement. Evenementen verlichting huren bij React betekent dat u zaken doet met een professioneel bedrijf waarbij (vooruit) gedacht wordt door professionals.

Beursverlichting huren

Een beursstand goed kunnen verlichten vereist kennis en ervaring. Hoe springt uw beursstand er uit tussen de omliggende stands? Hoe komen de getoonde producten het beste tot hun recht? React beschikt over speciale beurs verlichting spots om uw producten perfect te kunnen belichten. Naast de producten is het belangrijk dat een aantrekkelijke sfeer gecreëerd wordt. Een kille donkere beursstand zal minder passanten doen besluiten eens een bezoekje te brengen aan uw stand, waarbij een warme en gezellige beursstand een aantrekkingskracht op het publiek zal hebben. Het verlichten van de uw stand op een beurs kan bijvoorbeeld door middel van LED verlichting en spots maar ook door sfeerverlichting.

Voor discotheken, strandtenten en sportscholen worden vaste installaties geplaatst. Dat wil zeggen dat het hier niet om het huren van apparatuur gaat, maar om vaste plaatsing van licht, beeld en geluidsoplossingen. Voor een discotheek wordt de disco verlichting vast geplaatst. Denk hierbij aan stroboscopen, professionele disco verlichting op geluid, LED’s en laser. Lasers zijn verkrijgbaar in zowel een vaste kleur zoals groen, maar ook als multicolor.

Het plaatsen van discoverlichting in zwembad kent wat aanvullende eisen omdat de luchtvochtigheid hier erg hoog is. Er worden daarom hogere eisen gesteld aan de bevestiging, de kabels en de armaturen zelf. In samenspraak met de opdrachtgever wordt een lichtplan ontworpen zodat vooraf een duidelijk beeld bestaat van welke armaturen op welke locatie komen te hangen.

Verlichting huren voor kunst, musea en toneel

Verlichting voor een museum, tentoonstelling of kunst expositie vraagt om een andere benadering dan verlichting voor feestelijkheden. In een museum bepaalt de verlichting hoe de bezoeker de objecten ervaart, en tevens of dit strookt met hoe de maker het bedoeld heeft. Kortom, er is ontzettend veel om rekening mee te houden in elke situatie waar verlichting geplaatst wordt.

React beschikt over LED verlichting voor musea waarmee precies de juiste kleurtoon en sfeer kan worden gecreëerd. Naast het verlichten van kunst bestaat er natuurlijk ook kunst met verlichting of in het bijzonder LED verlichting. React was betrokken bij een project op de Afsluitdijk waarbij met lasers golvend water werd gesimuleerd.

Voor welke gelegenheden verlichting huren

  • Verlichting fuif, feest of partytent huren
  • Carnaval en thema evenementen verlichting huren
  • Verlichting huren voor drone wedstrijden en e-sport evenementen
  • Festival en evenementen verlichting huren
  • Feestweek verlichting huren
  • Verlichting huren voor studio’s
  • Zaal verlichting huren voor zakelijke toepassingen
  • Party en feest verlichting huren

Lichtplan laten maken

Een lichtplan wordt door lichtplanners gemaakt op computers met geavanceerde software. Er is veel kennis en ervaring voor nodig om een goed lichtplan te maken. Geen locatie is hetzelfde en vaak gelden er regels voor het lichtplan.

Een lichtplan voor een theater of dansvoorstelling vraagt om een hele andere benadering dan een lichtplan voor een concert of discotheek. Het lichtplan is een 3D weergave van de locatie en het podium waarbij elk lichtelement virtueel geplaatst kan worden.

Vooraf is dus een heel duidelijk beeld te verkrijgen van de uiteindelijke situatie. Bij het maken van het lichtplan voor een podium evenement wordt ook uitgerekend hoeveel stroom er nodig is en op welke plaatsen, net als het gewicht van de armaturen en de benodigdheden om deze op te hangen.

Het ophangen van verlichting wordt gedaan door middel van trussen en rigging materialen. Wanneer u op zoek bent naar een lichtplan voor dans, toneel, horeca of voor evenementen helpt React u graag verder. React is gevestigd om de omgeving van Amsterdam en maakt regelmatig lichtplannen voor bedrijven in Den Haag, Rotterdam, Nijmegen, Tilburg, Amsterdam en natuurlijk Haarlem.

Verlichting huren, wat kost het?

De prijzen per lamp variëren van €5.- tot wel enkele honderden euro’s per stuk. React is een bedrijf dat zorgt voor de volledige technische productie van een evenement. De verhuur van verlichting valt dan ook binnen de totaalproductie van een evenement.

Vooraf wordt een lichtplan opgesteld door de lichtman. De kosten voor een lichtplan worden opgenomen in de totaalproductie, maar ook voor alleen het laten maken van een lichtplan kunt u natuurlijk een offerte aanvragen.

Vaak is er meer nodig dan alleen een lamp omdat deze vervolgens nog geplaatst dient te worden en tevens aangesloten dient te worden. Neem echter gerust contact op wanneer u op zoek bent naar een specifiek product of advies nodig heeft.

Snel prijsindicatie ontvangen

React Audiovisueel is de technisch partner voor al uw producties en evenementen. Geen uitdaging is ons te groot. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Uitstekend
Gebaseerd op 44 recensies
Frank Van Ceps
Frank Van Ceps
21/11/2022
Het geluid van de set speakers en subwoofers en de juiste combinatie van lasers en lichten die wij van React hadden gehuurd heeft onze party echt onvergetelijk gemaakt! Goed en duidelijk advies over de beste opstelling voor ons feest. De licht- en geluidsinstallatie van een feest kan het maken- of breken in mijn ogen. De installatie die wij hadden neergezet was echt boven verwachting goed en zijn dus ook zeer tevreden. React, bedankt en tot de volgende!
FRANK IN PERSON
FRANK IN PERSON
06/11/2022
Zeer attent en snelle actie met mooie foto’s! Frank u very much!
Dennis Ros
Dennis Ros
31/10/2022
Altijd een fijne samenwerking met React. Mooi materiaal en goede service. Zeker aan te bevelen!
Guido Bas
Guido Bas
29/06/2022
Top bedrijf met snelle service! Vriendelijke medewerkers die meedenken.
Lisly Pieterse
Lisly Pieterse
29/06/2022
We hebben de diensten van React meerdere malen gebruikt. De kwaliteit is altijd goed. Prachtige 'state of the art' apparatuur en dito vakmensen. Service perfect.
Kite4Life Foundation
Kite4Life Foundation
29/06/2022
Snel, vriendelijk, meedenkend en heel professioneel. Jelle en team, heel hartelijk dank! Zowel tijdens de Kite4Life Talkshow in oktober 2021 als voor een corporate event in juni op Scheveningen!
Marc Wijker
Marc Wijker
01/06/2022
Top bedrijf.