Koop of huur een videowall

Videowall LCD-panelen met minimale bezels voor elk formaat opstelling

Videowall huren

Huur een videowall voor tijdelijke plaatsing, of koop een videowall voor permanante plaatsing. Bekijk ons portfolio, vraag direct een prijsopgave aan, of bekijk hier al onze diensten.

Een videowall is een speciale multi-monitor opstelling die bestaat uit meerdere beeldschermen over het algemeen voor indoor gebruik. Deze beeldschermen, vaak LCD, zijn aan elkaar gekoppeld om samen 1 groot beeld weer te geven.

Maar er kan ook gekozen worden voor het weergeven van afzonderlijke beelden op ieder paneel, zoals vaak gebruikt wordt in control rooms zoals een beveiligingscentrale, of weerstations en meteorologische toepassingen.

Zo kan een videowall bestaan uit 4 schermen die elk afzonderlijk beeld leveren, of 1 groot beeld weergeven. De schermen zijn uitgevoerd met zo dun mogelijke bezels. Bezels zijn de randen om het scherm heen en zijn tussen de 1mm en 3mm dik waardoor ze nagenoeg niet zichtbaar zijn, ook wel zero bezel genoemd.

De LCD schermen die gebruikt worden voor het maken van een videowall beschikken over speciale hardware en aansluitingen om de schermen aan elkaar te koppelen en afzonderlijk te kunnen besturen.

De keuze voor een LCD videowall kan door meerdere factoren ingegeven worden. De mogelijkheid om tegellayouts naderhand te veranderen, een groter schermoppervlak per eenheidskosten en een hogere pixeldichtheid per scherm.

LED schermen komen steeds dichterbij als vervanging van LCD videowalls, maar de dichtheid ligt hier op circa 3mm ruimte tussen de afzonderlijke pixels.

Ze zijn daardoor meer geschikt voor festivals en gebruik outdoor. De LCD schermen die gebruikt worden voor het creëren van van een videowall zijn per afzonderlijk scherm HD of 4K resolutie.

Waar kan ik een videowall huren?

React AV heeft meerdere videowalls te huur in de omgeving van Amsterdam, maar levert door heel Nederland en bijvoorbeeld net zo makkelijk in Rotterdam, Utrecht of Zwolle. Een videowall huren wanneer het gebruik van tijdelijke aard is.

De videowall wordt door specialisten afgeleverd, opgehangen en volledig geïnstalleerd en geconfigureerd voor gebruik. De videowall kan ook onderdeel zijn van een grotere productie zoals een publieksevenement, beurs, of congres. Hierbij is van huur niet echt sprake omdat het om evenemententechniek gaat waarbij alles in 1 pakket is samengevoegd.

Videowall kopen

Bij de koop van een videowall gaat het over het algemeen vaker over indoor gebruik en blijvende oplossingen zoals op vliegvelden, en control centra solutions. Wanneer u een outdoor LED videowall wil kopen, kunt u wellicht beter kijken naar LED schermen. Deze zijn beter geschikt voor outdoor gebruik en zijn net als de LCD schermen van een videowall modulair aan elkaar te koppelen tot elke gewenste grootte.

React heeft ruime ervaring in het plaatsen van videowalls op de meest uiteenlopende locaties. Maar elke locatie is natuurlijk verschillend. Daarom is het zeer lastig om vooraf een prijs te noemen per scherm, of voor meerdere schermen. Naast de kosten voor de schermen zelf, bepaalt ook de complexiteit van de opdracht voor een deel de kosten van het project.

Snel prijsindicatie ontvangen

React Audiovisueel is de technisch partner voor al uw producties en evenementen. Geen uitdaging is ons te groot. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Uitstekend
Gebaseerd op 44 recensies
Frank Van Ceps
Frank Van Ceps
21/11/2022
Het geluid van de set speakers en subwoofers en de juiste combinatie van lasers en lichten die wij van React hadden gehuurd heeft onze party echt onvergetelijk gemaakt! Goed en duidelijk advies over de beste opstelling voor ons feest. De licht- en geluidsinstallatie van een feest kan het maken- of breken in mijn ogen. De installatie die wij hadden neergezet was echt boven verwachting goed en zijn dus ook zeer tevreden. React, bedankt en tot de volgende!
FRANK IN PERSON
FRANK IN PERSON
06/11/2022
Zeer attent en snelle actie met mooie foto’s! Frank u very much!
Dennis Ros
Dennis Ros
31/10/2022
Altijd een fijne samenwerking met React. Mooi materiaal en goede service. Zeker aan te bevelen!
Guido Bas
Guido Bas
29/06/2022
Top bedrijf met snelle service! Vriendelijke medewerkers die meedenken.
Lisly Pieterse
Lisly Pieterse
29/06/2022
We hebben de diensten van React meerdere malen gebruikt. De kwaliteit is altijd goed. Prachtige 'state of the art' apparatuur en dito vakmensen. Service perfect.
Kite4Life Foundation
Kite4Life Foundation
29/06/2022
Snel, vriendelijk, meedenkend en heel professioneel. Jelle en team, heel hartelijk dank! Zowel tijdens de Kite4Life Talkshow in oktober 2021 als voor een corporate event in juni op Scheveningen!
Marc Wijker
Marc Wijker
01/06/2022
Top bedrijf.